Battle

Reglement Driftkarting Battle, DRIFTKARTING: Driftkarting is het driften met een indoor kart op een indoor kart baan. Hierbij is het de bedoeling dat rechtdoor rijden zoveel mogelijk wordt beperkt, en de bochten zo dwars mogelijk worden genomen (in overstuur) . Hierbij is de neus van de kart op de apex gericht en draaien de achterwielen meer omwentelingen dan de voorwielen. Dit waarbij de driver de kart onder volledige controle heeft.

DE WIJZE WAAROP DE BATTLE VERREDEN WORDT: Er wordt gestart met 2 karts, een leader en een chaser . Leader en chaser worden voor run 1 bepaald middels loting bepaald. Bij het start / eindpunt wordt er gestart voor een warming-up round. Bij het startpunt wordt er gestopt, en op aangeven van de starter wordt er gestart met run 1. De chaser kopieert de bewegingen van de leader en zet druk, en probeert hem in een drift in te halen.

Bij het startpunt is run 1 voorbij, en verdeling van de punten wordt genoteerd. Run 2 start met de zelfde drivers, echter wordt de chaser leader, en leader chaser. Op aangeven van jury zal de starter run 2 starten. De chaser kopieert ook hier de bewegingen van de leader en zet druk, en probeert hem in een drift te passeren. Bij het startpunt is ook run 2 voorbij, en verdeling van de punten wordt genoteerd.

De puntentelling van beide runs worden opgeteld en hieruit volgt de winnaar. Bij gelijke stand zal er een “one more time” volgen, de beide runs worden dan opnieuw verreden. BEOORDELING / PUNTENVERDELING: Driftkarting is een jurysport, de puntentelling zal dan ook op basis van een jury worden bepaald. De jury bestaat uit minimaal 3 personen, Head Judge, Track Marchall en Writer.

Er zijn 10 punten per run en per driver te vergeven. Punten verdeling worden bepaald aan de hand van hoek en dominantie. De punten telling wordt door de jury hoofdzakelijk binnen de verplichte driftzones bepaald. Driften over de gehele track zal de puntentelling wel positief beïnvloeden.

Buiten de verplichte driftzones mag er niet worden ingehaald. Punten bepaling: • Bij een spin worden er 3 punten bij de spinnende driver in mindering gebracht. • Elke driftzone wordt beoordeeld door de jury op hoek en dominantie waarna een totaal aan punten wordt toegekend. • Indien de chaser de leader driftend inhaalt binnen de driftzones, levert dit extra punten op voor de chaser en min punten voor de leader. • Overall pressie van de chaser op de leader zal de chaser punten op leveren. • Twin driften met minimale tussenruimte (niet leunend) geeft beide drifters 1 punt. • Het “opzettelijk” aanrijden van de andere driver is verboden.

De Head Judge bepaald dat dit wel-/niet opzettelijk is gegaan. Indien dit niet met opzet is, zal die run worden over gereden. EINDSTANDBEPALING: Bij driftkarting battle is een nock-down systeem van toepassing. In elke nock-down groep zijn maximaal 8 drivers opgenomen. Er wordt gereden tot nummer 1 t/m 8 bekend zijn. Indien er meerdere drivers zijn zullen er meerder groepen worden gecreëerd. Deze eerste van de groepen rijden dan voor de eindstand van het overall klassement VEILIGHEID: Om driftkarting veilig te houden zijn er regels: • Er dient een gordel gedragen te worden. (indien niet in bezit zal de kartbaan deze ter beschikking stellen). • Er dient een valhelmen te worden gedragen waarbij de band onder de kin goed is bevestigt.(indien niet in bezit zal de kartbaan deze ter beschikking stellen) • Er dient beschermende kleding te worden gedragen. (indien niet in bezit zal de kartbaan deze ter beschikking stellen) • Alle aanwijzingen van de baan functionarissen dienen ten alle tijden te worden opgevolgd. • Elke driver dient voor elke driftkarting battle de briefing te hebben bijgewoond. (te laat arriveren is uitsluiting) • Reclamatie over de karts is niet mogelijk. • Meedoen aan een driftkarting battle is alleen mogelijk indien er meerdere malen is mee gedaan aan de cursus / driftkarting avonden. DRIFTKARTS: Er wordt voor de battles uitsluitend gebruik gemaakt van de door de kart baan beschikbaar gestelde driftkarts.

KOSTEN EN LOCATIES: Driftkarting Battles zullen op de volgende locaties worden verreden: • De Voltage indoor entertainment center te Tilburg • Fun center en kart World te Limmen • Pulsar indoorkarting te Leeuwarden • Action Kart te Hasselt (BE) Kosten / inschrijfgeld voor de driftkarting battle bedraagt tussen de 45,= en 60,= euro. * (*deze prijsopgave is inductief en zal nog verder moeten worden uitgewerkt) Reglement opgesteld: Mackys Driftkarting.nl Datum: 18-03-2012